Loading
+420 720 104 112
Antonína Dvořáka 1111, Kolín
ondrej@ondrejvacha.com
 
IČO :   01642456
DIČ :  CZ8506080902

V dnešním konkurenčním prostředí je marketingová strategie nepostradatelným nástrojem pro firmy všech velikostí. Dobře zpracovaná marketingová strategie vám může pomoci dosáhnout nejen vyššího povědomí o vaší značce, ale i zvýšení tržeb a loajality zákazníků. Ale co když vám řeknu, že můžete získat profesionální marketingové služby s dotací až 85 %? Můj článek vám představí, jak efektivně pro vás můžeme vytvořit marketingovou strategii (nejen pro rok 2025) a jak financovat její tvorbu a pomocí dotačních programů, jako jsou Kreativní vouchery a Akcelerační vouchery z Královehradeckého kraje.

O nás: Seniorní tým marketingových profesionálů

Jmenuji se Ondřej Vácha a mám za sebou více než 17 let zkušeností v oblasti marketingu a médií. V rámci své kariéry jsem měl možnost pracovat na různých marketingových pozicích, což mi poskytlo komplexní pohled na celý proces. Posledních 8 let se specializuji na tvorbu marketingových a komunikačních strategií pro menší a středně velké společnosti, ale i pro mezinárodní korporace. Společně se svým týmem seniorních odborníků v agentuře Future Tales vytváříme strategie, které přinášejí výsledky.

Naše práce zahrnuje tvorbu kompletních marketingových strategií na míru, poradenství, interim management a mnoho dalšího. Díky zapojení v dotačních programech jako Kreativní Česko a Akcelerační vouchery můžeme naše služby nabídnout za velmi výhodných podmínek.

Marketingová nebo komunikační strategie: Klíč k růstu

Marketingová nebo ve většině případů komunikační strategie je zásadní dokument, který definuje celkový plán, jakým způsobem firma dosáhne svých cílů. Obsahuje analýzu trhu, segmentaci cílového publika, definici značky a její archetyp a volbu komunikačních a distribučních kanálů, které se v komunikační strategii věnuje největší pozornost.

Proč mít marketingovou nebo komunikační strategii?

Bez strategie se firma podobá autu řízenému se zavázanýma očima – nejistě se pohybuje v neustále měnícím se trhu, zatímco strategie poskytuje jasný směr a cíl. Správně vytvořená strategie také pomáhá firmě efektivně reagovat na změny na trhu a potřeby zákazníků. Naprostá většina společností a firem, pro které jsme strategie tvořili, měla již definovaný produkt a cenu, tuší nebo ví, co chce a chybí jí právě jasně dané aktivity a mantinely. Zde přicházíme my s komunikační strategií.

Struktura komunikační strategie

Komunikační strategie, kterou vytváříme, obsahuje:

  • Analýzu trhu a konkurence
  • SWOT analýzu
  • Detailní definici cílového publika
  • Vytyčení mise a vize
  • Rozložení komunikačních kanálů na brand a výkon, online vs offline
  • Rozložení daných aktivit v čase s predikcí potřebných rozpočtů
  • Všechny validní komunikační kanály s popisem maximálního detailu
  • Plán implementace a měření výkonu
  • Doporučený postup a první kroky

Kostra marketingové a komunikační strategie

Financování marketingové strategie: Kreativní vouchery

Jednou z největších překážek při realizaci marketingové strategie mohou být náklady. Díky programu Kreativní vouchery je však možné tyto náklady výrazně snížit. Kreativní vouchery jsou určeny pro malé a střední podniky, které potřebují pomoc od profesionálních kreativců na zlepšení marketingové komunikace.

Co jsou Kreativní vouchery? Kreativní vouchery jsou dotace až 85 % z celkové ceny zakázky. Podniky mohou využít tuto dotaci na marketingové služby, včetně tvorby marketingových a komunikačních strategií, brandingu, digitálního marketingu a dalších služeb od kvalifikovaných poskytovatelů registrovaných v Celostátní galerii kreativců. I my jsme v této galerii jako spolehliví dodavatelé.

Kreativní Česko, program, který tyto vouchery spravuje, podporuje spolupráci mezi firmami a kreativními profesionály napříč Českou republikou. Výzvy jsou otevřené na začátku každého roku a vyplnit žádost je jednoduché – celý proces vám rádi pomůžeme zrealizovat, spolupracujeme s agenturou, která provádí žádosti za vás.

 

Královehradecký voucher: Akcelerační vouchery

Podobně jako Kreativní vouchery, i Akcelerační vouchery v Královehradeckém kraji poskytují podporu malým a středním podnikům, které chtějí inovovat a posílit svou konkurenceschopnost. Tento program je však specifický tím, že kromě marketingu zahrnuje i další oblasti, jako je průmyslový design, IT nebo audiovizuální služby.

Co pokrývají Akcelerační vouchery?

  • Marketingovou strategii, branding a grafiku
  • Audiovizuální služby
  • Průmyslový design a IT inovace

V rámci tohoto programu můžete získat až 70 % finanční podpory (v případě firem z hospodářsky slabých regionů až 90 %). Maximální částka dotace je stanovena na 150 000 Kč.

Kdo může žádat? Program je určen pro mikropodniky, malé a střední podniky, které mají provozovnu v Královehradeckém kraji.

Závěrem: Využijte dotace na marketing a získejte náskok

Investice do marketingové strategie je klíčem k úspěšnému růstu firmy. Díky dotačním programům, jako jsou Kreativní vouchery a Akcelerační vouchery, můžete tuto investici výrazně snížit a zároveň získat profesionální služby, které vám pomohou posunout vaše podnikání na vyšší úroveň.

Neváhejte a kontaktujte mě – rád vám pomohu s tvorbou marketingové strategie i žádostí o dotaci.

Stačí mi napsat EMAIL nebo rovnou volat na 720 104 112

Awesome Works
Awesome Works

Related Posts